Besnijdenis en Islam

Vooral in de randstad zoals in Leiden, Gouda maar ook in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Breda waar Adam Kinderkliniek is gevestigd, is de wens onder moslims sterk aanwezig, om de besnijdenis met een Islamitische grondslag ook door artsen te laten uitvoeren die begrip hebben voor deze grondslag, maar ook kennis hebben over de Islam. In ons besnijdeniscentrum is deze kennis en begrip alom aanwezig. Als voorstanders van besnijdenissen met of zonder culturele en/of religieuze grondslag, lichten wij de relatie tussen de besnijdenis en de Islam nog extra toe.

Besnijdenis, of circumcisie in medische termen, is één van de eigenschappen van de fitrah (natuurlijke aard van de mens) en het is één van de kenmerken van de moslims. Besnijdenis zoals dat in de Islam voorgeschreven wordt, betekent het verwijderen van de voorhuid die de eikel van de penis bedekt. De profeet Mohammed (vzmh) heeft de moslims aanbevolen om in de voetsporen van de profeet Ibrahim te treden en een besnijdenis te laten verrichten. Zodoende staat dit in de hadith beschreven.

Ibn al – Qayyim (moge Allah hem genadig zijn) schreef een handig boek over de richtlijnen en regelgeving omtrent de pasgeborene. De titel van het boek is Tuhfat al-Mawdood fi Ahkaam al-Mawlood. In dit boek is een volledig hoofdstuk gewijd aan de besnijdenis binnen de Islam en de uitspraken daarover in de Hadith.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Adam Kinderkliniek
Average rating:  
 0 reviews