Ideale leeftijd voor een besnijdenis

Kinderen

Veel mensen vragen zich af wat nu het juiste moment is voor een besnijdenis. Wat is nu de ideale leeftijd? In ons besnijdeniscentrum kunt u terecht als uw zoon minimaal 1 maand oud is. Wij behandelen jongens in de leeftijd tussen 1 maand en 16 jaar oud. Wij raden u aan om zo snel mogelijk na de leeftijd van 1 maand een afspraak te maken voor een besnijdenis. Hoe jonger uw zoon, des te kleiner de kans is op complicaties. Daarnaast is het aannemelijk dat zij er zich weinig van zullen herinneren op latere leeftijd. Dat heeft natuurlijk de voorkeur. Als u toch besluit om pas een afspraak te maken wanneer u zoon wat ouders is, dan kan dat natuurlijk ook.

Voor een besnijdenis bij jonge baby’s geldt een iets andere behandelmethode dan wanneer uw zoon wat ouder is voor wat betreft de verdoving. Een roesje zal namelijk alleen toegediend worden bij baby’s vanaf 6 maanden oud. Indien uw zoon jonger is dan 6 maanden zal er alleen lokaal een pijnstillende verdoving toegediend worden en is uw zoon gedurende de procedure gewoon wakker, uiteraard zal uw zoon uitstekende pijnstilling krijgen zodat hij volledig pijnvrij zal zijn tijdens en na de besnijdenis. Dit komt doordat de medicijnen die voor het roesje zorgen, net iets anders werken bij baby’s dan bij oudere kinderen of volwassenen. Let wel op, jongens onder de 6 maanden worden alleen behandeld als er een spoedeisende ingreep noodzakelijk is!

Ook in het Christendom en de Islam is er geen specifieke leeftijd genoemd die ideaal is, desalniettemin wordt er wél geopperd de behandeling voor het 13e jaar te laten plaatsvinden. Bij Joden is het gebruikelijk op de achtste dag na geboorte te besnijden.