Kosten & Vergoeding van een besnijdenis

Wat kost een besnijdenis?

De kosten van de medisch geïndiceerde circumcisie (besnijdenis) wordt sinds een aantal jaar niet meer vergoed vanuit de basisverzekering maar enkel uit de aanvullende verzekering. Dit verschilt wel per verzekeraar. Indien uw behandeling niet wordt vergoed treft u hieronder een overzicht van de kosten voor een circumcisie. Sinds kort is deze regel wijziging door de tweede kamer teruggedraaid.

De tarieven voor een besnijdenis ingreep bij Adam Kinderkliniek bedragen:

  • € 280,- (voor jongens tot 12 jaar)
  • € 325,- (voor jongens vanaf 12 jaar tot 16 jaar)
  • € 400,- (Volwassen tarief; 16 jaar en ouder)

Ter informatie en om te vergelijken, cijfers uit 2015:

  • – Bronovo ziekenhuis: €2084,05
  • – MC Haaglanden : €1235,24
  • – Haga Ziekenhuis: €1587,26

U krijgt na het maken van een afspraak een factuur toegestuurd. Deze kunt u afhankelijk van u zorgverzekeraar declareren. Op de vergoedingen pagina kunt zien of uw verzekering er tussen staat.

Voorlichtingsconsult
U kunt te allen tijde bij ons terecht voor meer informatie en vragen over de behandeling. Uw zoon zal dan ook lichamelijk worden onderzocht. Indien u een second-opinion wenst kunt u ook gebruik maken van dit consult. De tarieven voor een consult bedragen: € 50,-Deze mogelijkheid is er altijd om met de dokter het een en ander te bespreken en waar u met uw vragen terecht kan, waarna u rustig de informatie tot u kunt laten bezinken voordat u besluit een afspraak te maken voor de daadwerkelijke ingreep.

Betaling
De factuur dient te allen tijde voorafgaand aan de ingreep te zijn voldaan. U krijgt hiervoor apart een factuur toegestuurd per e-mail. Bij uitblijven van de betaling wordt uw afspraak verzoek afgewezen en komt de voor u gereserveerde datum te vervallen. Betaling geschiedt altijd middels bancaire transactie of iDeal. Deze informatie vindt u terug op de factuur.

Vergoeding door de zorgverzekering
Een medische besnijdenis wordt weer vergoed uit het basispakket. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden besnijdenissen geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Wij adviseren u om altijd eerst bij uw zorgverzekeraar te informeren of in uw polisvoorwaarden een vergoedingsregeling voor besnijdenissen is opgenomen.

Achmea verzekerden
Adam Kinderkliniek heeft een zorgcontract met Achmea | Divisie Zorg & Gezondheid. Voor patiënten die bij Achmea zijn verzekerd, waaronder Zilverenkruis, Avero, Interpolis etc. worden de kosten voor een besnijdenis tot 16 jaar voor maximaal €252,- vergoed en vanaf 16 jaar en ouder krijgt u maximaal €368,- vergoed, indien u deze behandeling laat verrichten bij Adam Kinderkliniek. Let op dit geldt overigens niet voor alle aanvullende pakketten. Raadpleeg uw zorgpolis of belt u met het secretariaat.

Besnijdenis kosten en vegoeding Achmea zorg

Zorgcontract Achmea

(Met ingang van 2018 wordt de vergoeding voor circumcisie behandeling anders dan om een medische reden gestopt)

 

Voor meer informatie over de tarieven en vergoedingen kunt u ook bellen met ons secretariaat op: 0844- 300 600.

Afspraak maken

Klik hier om direct een afspraak te maken.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie, dan kunt ook contact opnemen