Kosten & Vergoeding van een besnijdenis

Wat kost een besnijdenis?

De kosten van een besnijdenis wordt weer vergoed vanuit de basisverzekering als daar een medische reden voor is. Voordat u hier vanuit kunt gaan dient u te allen tijde eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Indien uw behandeling niet wordt vergoed treft u hieronder een overzicht van de kosten voor een circumcisie.

De tarieven voor een besnijdenis ingreep bij Adam Kinderkliniek bedragen per 1 augustus 2018:

  • € 300,- (voor jongens tot 12 jaar)
  • € 350,- (voor jongens vanaf 12 jaar tot 16 jaar)
  • € 450,- (Volwassen tarief; 16 jaar en ouder)

Ter informatie en om te vergelijken, cijfers uit 2015:

  • – Bronovo ziekenhuis: €2084,05
  • – MC Haaglanden : €1235,24
  • – Haga Ziekenhuis: €1587,26

U krijgt na het maken van een afspraak de factuur toegestuurd.

Voorlichtingsconsult
U kunt te allen tijde bij ons terecht voor meer informatie en vragen over de behandeling. Uw zoon zal dan ook lichamelijk worden onderzocht. Indien u een second-opinion wenst kunt u ook gebruik maken van dit consult. De tarieven voor een consult bedragen: € 55,-Deze mogelijkheid is er altijd om met de dokter het een en ander te bespreken en waar u met uw vragen terecht kan, waarna u rustig de informatie tot u kunt laten bezinken voordat u besluit een afspraak te maken voor de daadwerkelijke ingreep.

Betaling
De factuur dient voorafgaand aan de ingreep te zijn voldaan, hierop zijn geen uitzonderingen mogelijk. U krijgt hiervoor apart een factuur toegestuurd per e-mail. Bij uitblijven van de betaling wordt uw afspraak verzoek afgewezen en komt de voor u gereserveerde datum te vervallen. Betaling geschiedt altijd middels bancaire transactie of iDeal. Deze informatie vindt u terug op de factuur.

Vergoeding door de zorgverzekering
Een medische besnijdenis wordt weer vergoed uit het basispakket. Let op,u dient dit altijd eerst zelf te overleggen met uw zorgverzekeraar. Een ingreep die niet medisch geïndiceerd is wordt niet meer vergoed, ook niet uit het aanvullend pakket.

Voor meer informatie over de tarieven en vergoedingen kunt u ook bellen met ons secretariaat op: 0844- 300 600.

Afspraak maken

Klik hier om direct een afspraak te maken.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie, dan kunt ook contact opnemen