Voordelen van een besnijdenis

Onder het kopje: Redenen voor een besnijdenis kunt u terug lezen wat voor reden verschillende mensen hebben om een besnijdenis bij Adam Kinderkliniek te laten verrichten. Voor alle redenen geldt dat het resultaat meer voordelen geeft dan dat er nadelen te bedenken zijn.

1. Allereerst uit hygiënisch oogpunt: De Islam bijvoorbeeld is een religie die onder andere hygiëne als een van de basisprincipes heeft. Dit uit zich onder andere door de rituele wassing (woedoe) voor het gebed. Daarnaast dient ook een besnijdenis dit doel. Een besneden penis is veel gemakkelijker schoon te houden. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassen mannen komt het regelmatig voor dat de plek tussen de eikel en de voorhuid lastig schoon te houden is. Dit komt door de productie van smegma* tussen de eikel en de voorhuid.

2. Er zijn een aantal duidelijke medische voordelen voor een besnijdenis
– De kans op het krijgen van een urineweginfectie is bij mannen kleiner dan bij vrouwen. Echter, deze kans is bij besneden mannen nog kleiner.
– Phimosis is een aandoening waarbij de voorhuid te strak is. Hierdoor kan de penis slecht gereinigd worden, er kan pijn ontstaan bij het plassen en het plassen gaat vaak moeilijker. Phimosis verhoogt ook de kans op het krijgen van penis kanker. Besneden mannen lopen geen risico op phimosis.
– Terugkerende ontstekingen(balinitis). Een besnijdenis verlaagt de kans op een ontsteking van de huid van de penis. Bij 2% van de besneden mannen kan dit voorkomen, tegenover 10% van de onbesneden mannen
– Tevens verlaagt een besnijdenis de kans op HIV infectie indien er seksuele gemeenschap heeft plaats gevonden met een besmette vrouw. Uit grote onderzoeken blijkt dat de kans op HIV overdracht ongeveer 50% verlaagd is na een besnijdenis. Deze kans is niet 0. Daarom adviseren wij stellig het gebruik van een condoom voor zowel besneden als onbesneden mannen.

Graag verwijzen wij u door naar onze pagina over Wetenschappelijk onderzoek naar besnijdenissen. Daar kunt u met regelmaat onze wetenschappelijke onderzoeken volgen en staan er referenties gepubliceerd, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van kwalitatieve internationale medisch wetenschappelijke onderzoeken.

Klik hier voor meer informatie over de voordelen van een besnijdenis.

* Smegma: een witte substantie die wordt aangemaakt op de geslachtsdelen van zowel mannen als vrouwen

Bel mij terug

Dien een verzoek in voor een terugbelverzoek. Wij bellen u uiterlijk morgen terug.