Veelgestelde vragen over de besnijdenis

Hieronder lees je veelgestelde vragen omtrent besnijdenis bij Adam Kinderkliniek. Vind je hieronder niet de antwoord op jouw vraag, contacteer ons dan via via telefoon of e-mail.

Administratieve vragen

Hoe kan ik een afspraak maken?

Kies eerst een locatie en maak dan online een afspraak bij Adam Kinderkliniek voor een behandeling of consult. Afspraak maken in Den Haag Afspraak maken in Rotterdam Afspraak maken in Breda Afspraak maken in Amsterdam Voor meer specifieke vragen kun je ook telefonisch, per e-mail of WhatsApp contact opnemen. Telefonisch: +31 85 489 0444 (lokaal tarief) E-mail: info@adamkinderkliniek.nl : +31 854890444

Kan ik snel terecht voor een afspraak?

Ja, bij Adam Kinderkliniek zijn er geen wachtlijsten. Je kunt over het algemeen binnen 1 à 2 weken terecht voor een afspraak. Vanwege de extra artsen die onze besnijdenis kliniek heeft op alle locaties, kun je bij ons sneller terecht. De voorkeur gaat uiteraard, ook voor jouw gemak, wel uit naar een behandeling nabij jouw woonplaats.

Hoe moet ik de betaling voldoen?

Nadat je hebt besloten dat je een afspraak wilt maken voor een behandeling, krijgt een factuur per e-mail toegestuurd. Je dient de factuur te voldoen, waarna u een afspraakbevestiging krijgt. Bij uitblijven van betaling, wordt jouw afspraakverzoek niet bevestigd en komt de gereserveerde datum te vervallen. Betaling dient altijd per bank overschrijving of middels iDeal betaald te worden. De vervaldatum, rekeningnummer en iDeal link krijg je met de factuur toegezonden.

Kan ik een afspraak verzetten?

Ja, dat kan. Dit kan kosteloos tot 48h voor de afspraak. Indien u hierna de afspraak verzet, wordt er €35,- in rekening gebracht.

Vragen over de behandeling

Wat is de ideale leeftijd voor een besnijdenis?

Wij adviseren om jouw zoon vanaf de leeftijd van 1 maand oud te laten behandelen en als het kan voor het eerste levensjaar. Indien jouw zoon ouder is, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Hele jonge kinderen hebben ook nog te maken met vaccinaties om de paar weken en vooral indien zij een aantal weken te vroeg zijn geboren is hun gezondheid erg kwetsbaar en om die reden zal de behandeling uitgesteld worden. Ons advies is wel om zo snel mogelijk jouw zoon te laten besnijden. Indien de besnijdenis op jongere leeftijd plaatsvindt, is de kans op complicaties ook kleiner. Verder is het zo dat een kind van 1 maand zijn besnijdenis op latere leeftijd helemaal niet zal onthouden dan een kind van 6 jaar bijvoorbeeld. Ook daarom is het handig om een afspraak te maken indien jouw zoon nog jong is. Ongeachte de leeftijd zal jouw zoon zich van de ingreep zelf uiteraard niets meer herinneren vanwege het roesje wat toegediend wordt.

Hoelang duurt de ingreep?

Voor een afspraak wordt standaard 1 uur en 15 min uitgetrokken. Deze tijd omvat ruimte voor vragen en het verkrijgen van aanvullende informatie. Ook zal jouw zoon gecontroleerd worden volgens een screenend onderzoek. Na toediening van de verdoving heeft dit even tijd om in te werken. Daarom nemen wij ook extra tijd hiervoor en wordt er niet geopereerd totdat de verdoving optimaal werkt. De besnijdenis zelf duurt ca 20-30 minuten. Hierna zal jouw zoon altijd pas met ontslag gaan nadat de arts heeft vast gesteld dat hij niet meer zo suf is.

Hoe vindt de verdoving plaats?

Onder verdoving verstaan we twee zaken: pijnstilling en een roesje. Pijnstilling: Uw zoon zal bij het voorbereiden op de besnijdenis, crème (EMLA-crème) aangebracht krijgen die de huid van de penis zal verdoven waardoor de prikjes niet meer pijnlijk zijn. Op die plek zullen vervolgens 2-3 prikjes toegediend worden die de penis uiteindelijk volledig verdoofd. Na de ingreep zal uw zoon een pijnstilling schema meekrijgen zodat ook de nazorg volledig pijnvrij is. Roesje: Tot slot krijgt uw zoon een slaapmiddel toegediend die ervoor zorgt dat uw zoon slaperig wordt. (let wel; uw zoon zal dus niet volledig in slaap vallen.) Door het roesje zal uw zoon zich de ingreep niet meer herinneren.  Pas als de verdoving optimaal is ingewerkt zal er gestart worden met de ingreep. 1 - Emla crème, 2 - roesje 3 - de prikjes De gehele ingreep en nazorg is volledig angst- en pijnvrij! 

Is een besnijdenis pijnlijk?

De besnijdenis zelf is niet pijnlijk. Dit komt door de pijnstilling die voorafgaand aan de ingreep toegediend zal worden. Ook zal er een middeltje gebruikt worden die ervoor zorgt dat uw zoon een beetje slaperig wordt. Ook dient u thuis de pijnstilling volgens instructies van de arts aan uw zoon toe te dienen. Op deze manier zal het gehele traject pijnloos verlopen. De eikel is en blijft nog wel een lange tijd gevoelig. Dit zult u ook merken tijdens het verschonen (indien van toepassing) en het douchen.

Welke methode is beter: klem of klassiek?

Bij een besnijdenis middels de klem-methode wordt er een klem geplaatst op de penis rondom de plek waar de voorhuid verwijderd moet worden. Deze klem zal strak komen te zitten, met het doel de bloedvoorziening volledig af te sluiten. Het proces waarbij dit gebeurt kan pijnlijk zijn. Ook is het zo dat ondanks dat er verschillende formaten klemmen beschikbaar zijn, deze nooit op maat zijn specifiek voor jouw zoon. Hierdoor kan het cosmetisch resultaat minder mooi worden. Daarnaast is een klem lastig schoon te houden (besmetting door ontlasting in de luier) en zit veel in de weg. Kinderen neigen er aan te trekken met alle vervelende gevolgen van dien. Bij Adam Kinderkliniek wordt alléén de aangepaste klassieke chirurgische methode toegepast. Deze is echter wel dusdanig ontwikkeld dat er een mooi cosmetisch resultaat verkregen wordt, doordat je specifiek voor elke patiënt op maat kunt opereren. Door deze techniek is de napijn aanzienlijk minder in de dagen na de ingreep, in vergelijking met de klemmethode. Er bestaat namelijk geen ischemische pijn (afsterven van huid) zoals bij de klem wel het geval is. Daarom heeft het voltallig medisch team voor de klassieke operatieve methode gekozen.

Vragen over de nazorg

Hoe moet ik de nazorg doen?

Voordat de ingreep plaats vindt legt de dokter uitvoerig uit hoe de behandeling zelf in zijn werk gaat. Maar ook krijg je uitleg over de nazorg die specifiek geldt voor uw zoon. Deze uitleg krijg je op schrift mee naar huis en wordt tijdens het consult mondeling met besproken. Je kunt dan natuurlijk meteen terecht met jouw vragen. Na ca. 1 week zal er een nacontrole plaats vinden. Dit doen wij bij al onze patiëntjes.
De nazorg bestaat uit met name 3 onderdelen: Wondverzorging Hygiëne Pijnstilling (paracetamol)
   

Wanneer mag mijn zoon weer spelen (zwemmen)?

Jouw zoon zal dezelfde dag nog kunnen spelen. Na het volledig uitwerken van het roesje is jouw zoon weer de oude. Echter, voetballen bijvoorbeeld of op een hobbelpaardje spelen mag zeker de eerste week nog niet. Jouw zoon mag na 14 dagen weer gaan zwemmen. Het is van belang dat jouw zich hier strikt aan houdt. Indien er voortijdig veelvuldig contact is met water zoals zwemmen, dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor het resultaat en is het mogelijk dat er wel een litteken ontstaat.

Overige algemene vragen

Zal het er qua uiterlijk ook mooi uitzien?

Doordat Adam Kinderkliniek de technieken dusdanig ontwikkeld heeft zal er een mooi esthetisch resultaat verkregen worden. Er wordt gebruik gemaakt van 4 hechtingen. Deze lossen vanzelf op en de huid gaat mooi dicht waardoor er geen littekenweefsel ontstaat.

Kan ik ook terecht als ik geen religieuze reden heb?

Ja, een belangrijke reden om een besnijdenis te wensen komt voort uit de Islam en het Jodendom. Echter, vaak is er ook een culturele grondslag zoals ze die kennen in de Verenigde Staten, Engeland en grote delen van Afrika. Er zijn natuurlijk ook medische, cosmetische, en seksuele redenen voor een besnijdenis. Neem contact op voor een afspraak.

Contactgegevens

Locatie Den Haag
Ruijsdaelstraat 15
2525 AA Den Haag
Routebeschrijving besnijdenis kliniek Den Haag

Locatie Rotterdam
Aelbrrechtskade 82-84
3023 JA Rotterdam
Routebeschrijving besnijdenis kliniek Rotterdam

Locatie Breda
Laan van Mertersem 65
4812 PR Breda
Routebeschrijving besnijdenis kliniek Breda

Tel: 085-489 0444 (lokaal tarief)
WhatsAppen kan ook!

E-mail: info@adamkinderkliniek.nl

Openingstijden
Wij zijn 7 dagen/ week
telefonisch bereikbaar op:
Ma t/m Vrij 8:00 tot 22:00
Za en Zo 08:00 tot 18:00